top of page

Faktasider

Foreningens viktigste formål er å øke kunnskapen om kanin. Her vil vi presentere artikler som omhandler kanin og kaninvelferd. Nettsidene er under utvikling, så vi håper du besøker sidene våre jevnlig og ser om det har kommet mer informasjon. Vi henviser også til nettforumet www.kanin.org, der kan dere stille spørsmål om kaninhold og finne mange fine tips og triks til hvordan dere kan gjøre livet bedre for kaninene deres.

Hvordan har kaninene det egentlig?

Kaniner er det tredje mest populære familiedyret både i Norge, Storbritannia, USA og mange andre land omkring i verden. Samtidig er det et av de mest misforståtte og neglisjerte dyrene vi har.

 

I Storbritannia alene er det over 2 millioner kaniner, hvor flesteparten dessverre lever under kritikkverdige og triste forhold. En undersøkelse gjort av RSPCA, viste at hele 75% av alle disse kaninene har lav velferd.

 

Les mer >>

Et bur er ikke nok

Stillesittende kaniner har en dårlig utviklet benbygning. De som må tilbringe mesteparten av livet sitt i et normalt beregnet kaninbur, lider altså ofte av benskjørhet. Hos kaniner som har utviklet osteoporose, vil det skjøre skjelettet være utsatt for brudd og skader. En deformert ryggrad og øvrige porøse ribbein fører til sterkt ubehag.

 

Les mer >>

Fakta om angorapels

Kommersiell oppdrett av kaniner for pels, ull eller kjøtt er en raskt økende bransje i verden og det estimeres at ca 1,2 milliarder kaniner slaktes årlig innen denne industrien. Det finnes ingen sikre tall på hvor mange kaniner som brukes til ullproduksjon, men et estimat ved utgangen av 2001 oppgir 70 millioner i Kina alene. Kommersiell produksjon av kaniner skjer under store, velferdsmessige utfordringer og kan sammenlignes med vanlig pelsdyroppdrett.

 

Les mer >>

E cuniculi - den ukjente kaninsykdommen

Det finnes en parasitt som mange kaniner er bærere av, og som dessverre gjør en del kaniner alvorlig syke. Sykdommen er imidlertid fremdeles relativt ukjent, og mange kaniner får dermed ikke nødvendig behandling om de tas med til veterinær.

 

Les mer >>

bottom of page